Benchmarking Alliance:n Conference Trends markkinaosuuksien seuranta on saatavilla Suomessa. Conference Trends avulla seuraat päiväkohtaista kokous- ja tapahtumatilan kysyntää, kun alueeltanne osallistuu useampi yritys mahdollistaa palvelumme vertailun alueen yleiseen kysyntään. Ruotsissa on kokoustrendejä ajantasaisesti ja päivätasolla seurattu jo lähes 10 vuotta. 

Kokoustilojen markkinaosuusraportointi

Conference Trends -palvelun avulla kokoustilat voivat seurata kokousmyyntiään muiden toimijoiden kanssa. Yksittäisen toimijan tuloksia ei tuloksista voi todentaa. Tulokset kuitenkin osoittavat miten tehokasta kokoustilojen myynti on muihin markkinan toimijoihin verrattuna. Seurattavia avainlukuja ovat mm. kokousmyynti / neliömetri, kokousmyynti / kokousasiakas ja ruoka- ja juomamyynti / kokousasiakas.

Uuden palvelun käyttöönotto ei suju ilman haasteita, sillä alalla ei vielä Suomessa ole yhtä kehittyneitä standardeja, kuten hotellialalla. Jokaisella yksiköllä on omat haasteensa, joko tietojen keräämisessä tai myyntien seurannassa tuotekohtaisesti. Osallistumalla markkinaosuusseurantaan, yksiköt voivat kehittää toimintaansa ja siten parantaa myynninseurantaa ja suunnittelua jatkossa. 

Kokoustilojen trendien seurantaa vaaditaan useamman viikon jopa muutaman kuukauden seuranta ennenkuin tuloksista voidaan tehdä ratkaisuja liiketoiminnan kehittämiseen. Vastaavasti hotellien ja ravintoloiden liiketoiminnan luonteesta johtuen markkinaosuustietoja voidaan tulkita jo selkeästi lyhyemmän ajan puitteissa. 

 

Haluatko kuulla lisää hotelli, kokoustilojen, ravintoloiden tai kylpylöiden markkinaosuuseurannasta? 

 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Tuottojohtajan käsikirjan periaatteet eivät vanhene vaikka teknologia on kehittynyt sekä palveluntarjoajia päivittäistä työtä helpottamaan on enemmän. Vahva suositus helppolukuiselle kirjalle kaikille, jotka ovat kiinnostuneita aloittamaan tuottojohtamisen ja tiedolla johtamisen polun.
Kesälukemiseksi Total Revenue Management kirja.

Tilaa Ravintolatrendit